Kosttilskud kan forebygge skader

Hvis du benytter en foam roller efter hver træning, såer du med til at forebygge skader hos dig selv. Der er dog andre ting du også kan fokusere på, og en af de allervigtigste ting er kosten.

Når du har overstået et træningspas, så er det vigtigt at få fyldt kroppen op igen med den rette kostsammensætning, og gerne så hurtigt som muligt, da kroppen den første halve time efter endt træning er ekstra god til at optage næring til at genopbygge kroppen og dens depoter.

For mange er udfordringen at det kan være svært at have mad med i hallen eller omklædningsrummet lige efter endt træning. Heldigivs findes der i dag en ælang række kosttilskud som er lette at håndtere på farten.

Hvilket kosttilskud skal man vælge?

Det mest brugte kosttilskud til restitution er weight gainer, som normalt er en blanding af protein og kulhydrater. Den kan fås i forskellige variationer hvor mixet er lavet forskelligt. Er du i tvivl om hvad du evt. skal vælge, så anbefaler vi denne guide.

Der findes også en række andre populære kosttilskud, og vi har lavet en kort introduktion til hver.

Protein

Træning stresser kroppen og slider på vores muskler, så der opstår nogle små brud i vores muskelfibre. Når muskleren skal opbygges, så er protein en nødvendig byggesten, og derfor er protein en central del af mange kosttilskud, og kan også fås i en ren form.

Kreatin

Kroppen har et kreatinlager som også spiller en vigtig rolle i forbindelse når musklerne skal genopbygges. Med fyldte depoter inden en træning kan man være med til at sikre sig en optimal restitution.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *